Home / Ostatné / Praktické využitie verzus štýlovosť nábytku z kovu a plechu

Praktické využitie verzus štýlovosť nábytku z kovu a plechu

Tradičná plechová skriňa, kto by ju niekde niekedy nevidel? Sú našou súčasťou prakticky od detstva. Mnohí sme na ne narazili už v škole, ďalší na plavárňach či šatniach v práci. Sú skrátka všade tam, kde je vyžadovaná praktickosť a bezpečnosť nábytku.

Čoraz viac však plech a kov na nábytku vyhľadávame aj v súkromí. Prečo sa tieto materiály na skriniach stali trendom a zariaďujeme si nimi aj domáci interiér?

Všestranné možnosti využitia plechových skríň

Poďme na to pekne po poriadku. Kovové skrine aj iný nábytok z tohto materiálu sú žiadané na pracoviskách, kde sa vyžaduje ich odolnosť. Neraz musia byť ohňovzdorné a tiež sa nedať poleptať kyselinou, prípadne inou agresívnou chemikáliou. Naviac je väčšina kovových či plechových skríň zabezpečená centrálnym zamykaním, takže sa do nej dostane len kompetentná osoba.

Kovová skriňa čo-to vydrží

Plechový nábytok je žiadaný aj z ďalšieho, tentokrát skôr ekonomického dôvodu. Vyznačuje sa totiž vysokou pevnosťou, vďaka čomu je trvácnejší ako drevená, prípadne plastová skrinka. Odolné regálové systémy do skladu sú preto neodmysliteľnou súčasťou tovární aj skladov. Rovnako tak sa však využívajú v knižniciach, kanceláriách, skrátka všade, kde je treba uložiť ťažšie predmety.

Kovový nábytok je trendy

V súčasnosti však praktickosť kovového nábytku súperí s jeho dizajnom, respektíve idú ruka v ruke priamo do našich domácností. Ničím výnimočným nie je kovová skrinka, nočný stolík z kovu, kovové poličky, prípadne kované postele. A hoci tento nábytok nemal primárne estetickú funkciu, dnes nie je problémom zvoliť si kov, prípadne jeho kombinácie s inými materiálmi v rôznom odtieni prakticky do každej miestnosti v dome a byte.