Home / Bývanie / Aký matrac zvoliť z hľadiska materiálu?

Aký matrac zvoliť z hľadiska materiálu?

Stále viac ľudí trpí bolesťou chrbta, ramien, krku a bedier, čo môže výrazne komplikovať život po fyzickej, ale tiež psychickej stránke. Obzvlášť ak máte sedavé zamestnanie, je dôležité uvedomiť si fakt, že práve my môžeme ovplyvniť to, ako sa cítime, a to pomerne jednoducho. Postačí vám kvalitný matrac, vďaka ktorému budete počas celej noci ako v „bavlnke“.  Mnoho ľudí však nevie, že posteľ, v ktorej spia, hrá významnú úlohu pri ochrane zdravia chrbta. Ak si teda budete vedieť vybrať aj vy ideálny matrac pre seba či vaše ratolesti, podobné problémy vás môžu ľahko obísť. Ako na to?

Ktorý matrac vám vyhovuje najviac?

Pri matracoch s pamäťovou penou je potrebné sa zamerať na hustotu pamäťovej peny, hustotu jadrovej peny, hrúbku vrstiev i samotný materiál. Možno zistíte, že matrace s podobnými cenami sa líšia z hľadiska kvality, bez ohľadu na konkrétny typ. Vždy hľadajte podrobný popis toho, z čoho sú rôzne vrstvy matracov vyrobené, vrátane podporných jadier, vrstiev a ďalších komponentov. Nezabudnite ani na matracový chránič, vďaka ktorému sa môžete životnosť matracu zvýšiť, čo už rozhodne stojí za zváženie. Aj tieto podrobnosti vám pomôžu určiť, ktoré matrace vám vyhovujú najviac.

Typy matracov sú často témou, v ktorej sa ľudia najviac strácajú. Existuje mnoho rôznych spôsobov, ako matrac navrhnúť a vyrobiť, avšak ešte pred tým je dôležité uvedomiť si základné rozdiely, vďaka ktorým si konečný výber uľahčíte aj vy.

  • Penové matrace sú zvyčajne veľmi mäkké a dobre izolujú pohyb, ale najmä počas leta môžu až príliš hriať, čo je pre mnohých ľudí problém. Pamäťová pena má schopnosť uzdravenia chrbta, takže ak trpíte bolesťami, hľadajte tento typ materiálu.
  • Latexové matrace sú chladnejšie a pohotovejšie ako penové, ale nie sú také pevné , čo treba mať na pamäti. Matrace z latexu dodajú spánku ľahkosť a vzdušnosť prírodného materiálu, a práve preto je matrac pre deti vyrobený z latexu jednou z ideálnych volieb.