Home / Šport / Overené tipy na zlepšenie nálady počas chladného počasia

Overené tipy na zlepšenie nálady počas chladného počasia

Overené tipy na zlepšenie nálady počas chladného počasia

Chladné počasie v kombinácií s nedostatkom slnečných lúčov v nás vyvoláva únavu, letargiu, zlú náladu a niekedy dokonca depresie.

Na vine sú, ako inak, hormóny. Konkrétne hormón melatonín, ktorý vyvoláva pocit únavy a potrebu ísť okamžite spať.

Našťastie má naše telo v zálohe hormóny šťastia – endorfíny, ktoré opäť privodia dobrú náladu a vitalitu aj keď vonku zrovna nespievajú vtáky a nekvitnú čerešne. Tie si však musíte, takpovediac, vyrobiť sami a toto sú tie najlepšie tipy ako na to.

Pohyb a šport

Určite ste sa už aj vy stretli s ľuďmi, ktorí boli po športovaní doslova nabití energiou a sršali dobrou náladou. Naše telo je stvorené na pohyb a zvlášť ten na čerstvom vzduchu mu robí dobre.

Nemusíte sa nútiť do behania, ak ho z duše nenávidíte. Úplne stačí aj rezká prechádzka. Veď to poznáte – v zdravom tele zdravý duch.

Extra tip: Počuli ste už o SWIM SPA? Tento unikátny bazén s protiprúdom je využiteľný celoročne, takže budete mať svoje športovisko neustále po ruke.

Navyše je vybavený takými vychytávkami ako je ovládanie cez aplikáciu alebo web, inteligentný systém údržby vody, tepelno-izolačný systém Freeze Protection a mnoho ďalšieho. Neváhajte a navštívte HOTTUB SAUNA & WELLNESS kde si SWIM SPA môžete pozrieť.

Pustite si obľúbenú hudbu

Hudba má preukázateľný účinok na ľudskú náladu. Ak si pustíte rytmickú, veselú hudbu, automaticky sa pozdvihne aj vaša nálada a celkové naladenie.

Vyskúšať môžete aj relaxačnú hudbu a jemné tóny, ktoré vás po náročnom dni naladia na oddych a pomôžu uvoľniť myseľ.

Pridajte terapiu vôňou

Esenciálne vonné oleje ako levanduľa, šalvia, eukalyptus alebo cypruštek majú stres uvoľňujúci účinok na naše zmysly. Terapia vôňou sa hojne využíva aj vo svete wellness, či už verejnom alebo domácom. Stačí pár kvapiek tohto oleja do vonnej lampy vedľa jacuzzi alebo priamo do kúpeľa. Vôňa v nás dokáže vyvolať príjemné pocity a tým prirodzene zlepšiť náladu.

Nechajte zlú náladu odplávať

Čo je lepšie ako teplý voňavý kúpeľ? Teplý voňavý bublinkový kúpeľ. Je dokázané, že pobyt vo vírivke má priaznivé účinky na telo. Uvoľňuje svaly a prehrieva celý pohybový aparát. Po pobyte vo vírivke lepšie zaspíte a ráno sa zobudíte s úsmevom na perách.

Dnes už nie sú vírivky výlučnou výsadou wellness centier. Výrobcovia svoju ponuku prispôsobujú domácim potrebám a peňaženkám širokej vrstve ľudí.

Ak uvažujete o vlastnej vírivke, rozhodne sa však nenechajte zlákať výhodnou cenou. Menšia úspora teraz vás môže dobehnúť neskôr v podobe vysokých výdavkov na servis a opravy.

Určite vyberajte vírivky od renomovaných a dlhoročných výrobcov so skúsenosťami a tradíciou. Napríklad vírivky značky Jacuzzi sú na trhu už viac ako 100 rokov a ponúkajú naozaj len spoľahlivé kúsky. Nejedná sa o žiadne čínske výrobky!

Text podlieha autorským právam.