Home / Zdravie / Zelený čaj je prospešnejší, ako si možno myslíte. Prečo ho piť?

Zelený čaj je prospešnejší, ako si možno myslíte. Prečo ho piť?

 

Zelený čaj je prospešnejší, ako si možno myslíte. Prečo ho piť?Hľadáte tie najlepšie spôsoby, ako posilniť váš organizmus a dodať mu všetky potrebné vitamíny, minerály či ďalšie živiny? Nemusíte siahať len po umelých doplnkoch stravy. Účinné riešenia často ponúka samotná matka príroda. A jedným z nich je práve kvalitný sypaný zelený čaj.

Veru tak, nie je žiadnym prekvapením, že Japonci považujú zelený čaj za čarovný nápoj zdravia a večnej mladosti. Už pred tisíckami rokov prišli na to, že jeho pitie má množstvo priaznivých účinkov na ľudské telo. Tým sa neskôr začali venovať aj vedecké štúdie, ktoré ich potvrdili. No nielen to. Prišli na to, že pitie kvalitného zeleného čaju môže byť ešte prospešnejšie, ako sa predtým predpokladalo.Zelený čaj je prospešnejší, ako si možno myslíte. Prečo ho piť?

Nabitý cennými látkami

Lístky kvalitného japonského sypaného zeleného čaju sú doslova nabité množstvom minerálov a vitamínov. Nájdete v nich horčík, zinok, fluoridy, vitamín B2, C či E. Okrem toho obsahujú aj katechín, cenný flavonoid epigalokatechín-galát a viacero ďalších zložiek. Teda, v jednej šálke zeleného čaju máte zmiešaných hneď niekoľko výživových doplnkov.

No to najlepšie? Pokiaľ si kúpite kvalitný BIO japonský zelený čaj od tradičných pestovateľov, máte istotu, že ide o stopercentne organický produkt. Môžete ho piť pokojne aj každý deň bez toho, aby akokoľvek poškodil vaše zdravie. Práve naopak, pri pravidelnom pití ho dokáže výrazne zlepšiť!

Sypaný zelený čaj a prevencia ochorení

Zelený čaj posilňuje imunitný systém, čím pomáha predchádzať rôznym virózam či bakteriálnym ochoreniam. Tým, že eliminuje voľné radikály, dokáže znižovať riziko rakoviny a dokonca spomaľovať starnutie! Prispieva k regulácii krvného tlaku, podporuje hojenie zápalov, zlepšuje koncentráciu a zapamätávanie.

Jednoducho, vo vymenúvaní prospešných účinkov, ktoré prináša japonský sypaný zelený čaj, by sme mohli pokračovať donekonečna. Ako sa ale hovorí, lepšie raz skúsiť ako stokrát čítať. Preto sa o nich radšej presvedčte sami!