Home / Ľudia / Ezoterika v praktickom živote: takto ju vie využiť každý

Ezoterika v praktickom živote: takto ju vie využiť každý

Ezoterika v praktickom životeVäčšine ľudom príde ezoterika ako niečo veľmi nepraktické, nepotrebné ba až nezmyselné. Predstavujú si nezmyselné rozhovory o duchoch či energiách a ďalších veciach na míle vzdialených ich realite a prežívaniu sveta a sú presvedčení o tom, že ezoterika nie je nič, čo by vo svojom živote prakticky využili.

Samozrejme, ezoterika nie je robotický vysávač a nemá jednu jedinú praktickú a vymedzenú vlastnosť na ktorú sa užitočne používa. To však neznamená, že sa nedá využiť veľmi prakticky a pragmaticky. V tomto článku nájdete viacero tipov ako sa dajú ezoterické techniky využiť na riešenie problémov každodenného života

1.      Pozitívne myslenie

„Čo vyžarujem, to priťahujem alebo čomu dávam energiu to rastie“. Jedny z najpopulárnejších tvrdení, ktoré sa dostali aj do bežného sveta ľudí. Väčšina ľudí sa nad nimi len pousmeje a neberie ich veľmi vážne. Tí, ktorí im predsa len dali aspoň malú šancu sa nestačia diviť. Stačí malá sebareflexia vlastného života a človek to môže vidieť na vlastnej koži. Skutočne to, čomu dávame energiu, to rastie. Nielen v materiálnej sfére, ale aj práve aj v tej mentálnej. Je veľmi podstatné všímať si akým myšlienkam dávame ten najväčší priestor, na čo najviac myslíme. Je to strach, obavy, hnev, smútok? Alebo je to naopak radosť, láska, pohoda, bezpečie? Skúste sa nad tým zamyslieť a potom sa pozrite na svoj život. Ovplyvňuje ho to viac, ako sme si často schopní priznať.

2.      Mentálne cvičenia

Mentálne cvičenia dnes už ani často nie sú považované za ezoterické metódy, ale presúvajú sa do oblasti osobného rozvoja či koučingu overeného vedou. Využitie pozitívnych afirmácií, tréning sústredenia a voľby toho, na čo budem myslieť, sila prítomného okamihu a rôzne techniky umožňujúce si ho skutočne uvedomiť , vychutnať a využiť v príjemný stav či efektívne konanie, to sú všetko veci, ktoré majú v praktickom živote veľký zmysel a robia ho skutočne užitočným

3.      Jóga

Cvičenie pochádzajúce z východných náuk, veľmi často hádzané na jednu kopu s ostatným ezoterickým učením. Každopádne dnes už má jóga cvičiaca na západe rôzne podoby, často veľmi očistené od pôvodnej podoby. Jej základ však ostáva a pramení práve z pochopenia, že všetko je jedno, my sme toho súčasťou a ak sa aj práve pomocou jógového cvičenia uvoľníme, upokojíme a spočinieme vo svojom strede, zakúsime to na vlastnej koži. A to prináša pokoj a radosť aj do nášho každodenného života.