Home / Bývanie / Posvieťme si na to, čo nás baví

Posvieťme si na to, čo nás baví

Posvieťme si na to, čo nás bavíObzvlášť s príchodom dlhých jesenných a zimných večerov sa nám spája tradičná papučová kultúra. Nemusíme sa venovať starostlivosti o rastliny, menej si trénujeme kondíciu exteriérovými športmi, a rovnako tak nevysedávame celé hodiny na terasách alebo balkónoch. Hľadáme si činnosti v interiéri. Bez kvalitného osvetlenia to ale nepôjde.

Čarovanie v kuchyni pri vhodnom osvetlení

Čo so začatým večerom? Keď prídeme z práce, máme len dve možnosti. Zvaliť sa do vane a neskôr na sedačku k obľúbenej knihe alebo seriálu, alebo rovno do postele. Pre mnohých z nás sa ale deň po príchode zo zamestnania nekončí, ale naopak je pred nami toho ešte veľa, čo potrebujeme stihnúť. A hoci za oknami je už čierňava, u nás doma vládne harmónia svetiel. Dokážeme si ich nastaviť tak, aby sme si príjemne oddýchli, ale sa aj venovali činnostiam, ktoré nás napĺňajú pozitívnymi myšlienkami. To je hlavné – poraziť pochmúrne dni chuťou do života.

Dámy to zvyčajne ťahá rovno do kuchyne. Tu je ich kráľovstvo. Ak ho ráno v dôsledku zhonu zanechali v neporiadku, teraz nastáva čas upratať si ho a povenovať sa príprave večere či koláča, ktorý spríjemní jesenný večer. Osvetlenie v kuchyni musí byť teda prispôsobené každej činnosti, či umývame riad, varíme alebo niečo krájame na pracovnej doske. Nad jedálenským stolom nesmie chýbať štýlové svietidlo, ktoré v plnej kráse predvedie to veľdielo na našom tanieri. Príďte si vybrať najvhodnejšie svietidlá do štúdia Casca v Bratislave.Posvieťme si na to, čo nás baví

Majstrovanie nielen v dielni

Zatiaľ čo dámy sa venujú príprave jedál, múčnikov, nápojov, vypekajú na Vianoce alebo neustále skúšajú nové recepty z internetu, pánov môžu dlhé večery priviesť do ich dielní, garáží alebo pivníc. Je priam nutné mať dané pracovné priestory vhodne osvetlené, pretože sú skúpe na svetlo aj počas dňa. Pomôže nástenné svietidlo i stolová lampa, no občas dobre padne aj kvalitný reflektor, ktorý zasiahne svetlom veľký priestor.

Svietidlá do interiéru si vyberajte aj s ohľadom na svoje záľuby. Ak viete, že si často čítate alebo čosi študujete vo vašom obľúbenom kresle v obývačke, potom si ku kreslu musíte zaobstarať modernú stojanovú lampu. Ak radi háčkujete, vyšívate, riešite krížovky, čosi lepíte alebo modelujete, majte poruke vhodné svietidlo. Nasmerujte si ho tak, aby ste si na prácu netienili, a večer patrí vám!