Home / Ľudia / Máte priateľov v zahraničí? Tu sú tipy na vianočné darčeky zo Slovenska

Máte priateľov v zahraničí? Tu sú tipy na vianočné darčeky zo Slovenska

tipy na vianočné darčeky zo Slovenska

Veľa Slovákov vycestuje do zahraničia za prácou, no veľa z nás si našlo priateľov v zahraničí počas dovolenky, služobnej cesty, odbornej praxe alebo brigády. Akými darčekmi zaručene potešíte zahraničných známych? Prinášame vám tipy na milé darčeky zo Slovenska.

Čo podarovať? Každý rok rovnaká dilema

Len čo jedny Vianoce odídu, druhé už klopú na dvere. Ak chceme, aby boli dokonalé, dávame si záležať nielen na vianočnej výzdobe a dobrotách, ale aj na tom, čím potešíme našich blízkych. Rok čo rok pred Vianocami uvažujeme, aké darčeky dať druhým pod stromček, a často s touto prípravou začíname už skoro na jeseň. 

Špeciálnu kategóriu obdarovaných tvoria naši zahraniční známi. Či si pod tým predstavíme rodinu žijúcu za hranicami, priateľov, ktorí odcestovali za prácou, bývalých kolegov zo študentských čias, cudzincov, ktorí prišli na Slovensko začať nový život alebo tu našli životnú lásku, je úplne jedno. 

Každý z nich si zaslúži originálny darček, ktorým mu pripomenieme, odkiaľ sme. Originálne slovenské motívy a produkty, ktoré vyšli spod šikovných slovenských rúk, našich zahraničných priateľov určite potešia viac ako značková bonboniéra či fľaša zahraničného alkoholu.

O krok bližšie k sviatočnej atmosfére

Vôňa mandarínok, perníkového korenia či vanilky. Čo pripomenie vám, že sa blížia Vianoce? Určite sú to tradičné vianočné koledy, svetielka a ostatná vianočná výzdoba. S týmto sviatkom sa nám spája aj vôňa vareného vína. Jeho sladkastá a korenistá chuť zvedie raz ročne každého z nás. 

Večery sú dlhé, chladné, a pohár vareného vína príjemne zahreje ruky, zatiaľ čo si jazýček zamaškrtí. Darovať pod stromček varené víno v darčekovej sade je výborný tip na darček pre zahraničných priateľov. Produkt vyrobený na Slovensku im prezentuje našu malú krajinu s veľkým srdcom a vzťahom k vinárstvu. 

Ľudové motívy použité na potlači zahrejú srdce rovnako ako moment, keď sedíte s rodinou alebo priateľmi pri pohári teplého nápoja a mise plnej dobrôt a užívate si spoločné rozhovory.

Postoj, chvíľa…

Vianoce sú jedinečným obdobím, keď máme čas jeden na druhého, ale aj sami na seba. Zapíname si obľúbené filmy, hudbu, sadáme si k činnostiam, ktoré nás napĺňajú. Neviete si predstaviť relax bez mihotajúceho plamienka sviečky? Milujeme to nielen my na Slovensku, ale ľudia na celom svete. Sviečka v nás navodí pocity harmónie, pokoja a útulnosti, tak prečo jednu nepodarovať našim zahraničným priateľom? 

Vianočná sviečka s motívom mestečka vyrobená z palmového vosku je originálnym vianočným darčekom zo Slovenska. Má ideálnu veľkosť, a tak našich drahých vydrží tešiť celé sviatky. Ak ju, samozrejme, pre jej nádherný dizajn nebudú ľutovať zapáliť. Veď aj sviečka môže byť krásna pamiatka na krajinu, ktorú sme si zamilovali.

 

zdroj: slovenskedarceky.sk