Home / Ľudia / Idete založiť svoj vlastný E-Shop? Pár vecí nad ktorými stojí sa zamyslieť!

Idete založiť svoj vlastný E-Shop? Pár vecí nad ktorými stojí sa zamyslieť!

Idete založiť svoj vlastný E-Shop? Pár vecí nad ktorými stojí sa zamyslieť!Výhody online podnikania si mnohí ľudia ešte výraznejšie uvedomili s príchodom pandémie, ktorá podstatne zmenila nákupné návyky. Slováci začali oveľa viac objednávať cez internet a zistili, že tovar takto môžu získať jednoducho, pohodlne a neraz aj lacnejšie. Pre budúcich aj súčasných podnikateľov je tak oblasť e-commerce ešte zaujímavejšia ako v minulosti.

Online obchod predstavuje pomerne jednoduchý spôsob podnikania. Človek sa vďaka nemu môže stať sám sebe pánom, alebo si privyrobiť k bežnej výplate. Okrem tovaru (napr. amulet bicykla či granuly pre psov) a skladu, ktorý majú začínajúci e-shoperi často doma, sa treba postarať už len o samotný e-shop. Oproti minulosti je dnes jeho spustenie podstatne lacnejšie, jednoduchšie a rýchlejšie.

Čo sa týka ceny, zrejme najdostupnejšou možnosťou je e-shop na prenájom. Ako to funguje? Celý obchod je vlastne pripravený na použitie a vy si ho len prenajímate. Výhodou tohto riešenia je rýchlosť – môžete ho mať hotový doslova za pár dní, a to bez programátora. Sami si vyberiete z dostupných šablón, pridáte tovar, opis produktov a nastavíte všetko ostatné.

Doplnky

K paušálu si následne môžete inštalovať navyše aj rôzne doplnky, ktorých cieľom  je napríklad zjednodušenie práce s e-shopom alebo zvýšenie predaja. Takýmto doplnkom je aj upozornenie na odchod zo stránky bez zaplatenia tovaru v nákupnom koši či ponúkanie darčekov k objednávke alebo PPC kampane.

Niektoré z týchto doplnkov sú zadarmo, za iné sa platí. Ich cena sa však, na rozdiel od podobných funkcií pripravených programátorom v prípade e-shopu na mieru, pohybuje v jednotkách eur mesačne. Doplnok pokojne môžete napríklad na mesiac-dva vyskúšať, a ak ho vyhodnotíte ako neefektívny, dá sa jednoducho zrušiť. Táto skúška vás vo väčšine prípadov nebude stáť viac ako 10-20 eur.

Ceny

Nastavenie na e-shopu zvládnete aj sami. Ak by ste ho však predsa len chceli zveriť niekomu skúsenejšiemu, samozrejme, môžete. Online viete nájsť zoznam partnerov, ktorí sa vyznajú v rôznych oblastiach e-commerce. V tomto prípade však, pochopiteľne, treba k poplatku za online obchod prirátať odmenu pre odborníka, ktorý vám s ním pomôže. Môže ísť o desiatky či stovky eur – záleží na tom, čo všetko potrebujete a či pôjde o jednorazovú alebo pravidelnú pomoc.

Pomer ceny a výkonu

Človek môže mať vlastný e-shop za pár eur mesačne a podľa tisícok e-shoperov ide o najlepšie riešenie, berúc do úvahy cenu a výkon. Počiatočné náklady môžete takýmto spôsobom stlačiť na minimum, ale nie na úkor kvality. Výhodou pri prípadnej expanzii takisto je, že e-shop cez si môžete neskôr založiť aj v Česku či Maďarsku.