Home / Ľudia / 5 vecí, ktoré vám nemôžu chýbať v letnej výbave pre dieťa

5 vecí, ktoré vám nemôžu chýbať v letnej výbave pre dieťa

5 vecí, ktoré vám nemôžu chýbať v letnej výbave pre dieťaKaždý rodič, ktorý chce mať v lete dvere dokorán otvorené pre všetky exteriérové aktivity s deťmi, musí investovať do pomôcok. Športové pomôcky a doplnky sú cestou k tomu, aby ste si užili každú sekundu naplnenú zábavou a pohybom. Ktorých 5 vecí by vám nemalo chýbať v letnej výbave pre deti rôzneho veku?

1. Športový kočiar

Bez športového kočiara je nepredstaviteľné ísť na dovolenku. Malé deti nedokážu dlho chodiť a nosiť ich je obmedzujúce i unavujúce. Športové kočiare majú viaceré výhody – sú skladné a ľahké. Vďaka týmto vlastnostiam sa dajú zložiť i uložiť do kufra vozidla alebo do lietadla. So športovým kočiarom je možné behať, venovať sa turistike alebo korčuľovať.

2. Detský cyklovozík

Športový kočiar je síce skvelá pomôcka, ale nedá sa s ním bicyklovať. Pre cyklistov a ich deti sú určené detské cyklovozíky. Ide o pomôcku, ktorá sa pripevní za zadné koleso bicykla. Dieťa je vo vozíku v bezpečí, môže si užívať jazdu spolu s vami bez rizika prevrhnutia alebo vypadnutia z vozíka. Cyklovozíky sú odpružené, takže s nimi môžete jazdiť dokonca v horách. Vozík sa dá využiť nielen pri bicyklovaní, ale tiež pri joggingu alebo počas turistiky.

3. Odrážadlo

Pre deti, ktoré dokážu samé stáť a chodiť odporúčame na leto kúpiť odrážadlo. S odrážadlom sa dokáže zabaviť dlhé hodiny. Okrem toho, že ide o zábavnú hračku, je odrážadlo akousi predprípravou pre jazdenie na bicykli. Na odrážadle sa dieťa naučí udržať rovnováhu a koordinovať pohyby nôh s rukami. Dieťa sa počas pohybu na odrážadle učí rozoznávať vzdialenosť a smer. Rozvíja svoje pohybové schopnosti a získava vzťah k športu.

4. Detský bicykel

Po roku až dvoch na odrážadle je čas na kúpu detského bicykla. Na detskom bicykli dokážu deti jazdiť, v závislosti od pohybovej zdatnosti, približne od 3 rokov. Deti, ktoré pred bicyklom jazdili na odrážadle, nepotrebujú pri učení jazdy na bicykli pomocné kolieska. Po získaní praxe na bicykli sa nebojte s dieťaťom jazdiť po cyklotrasách a na kratšie vzdialenosti aj po upravených lesných cestičkách.

5. Detský turistický nosič

Detský turistický nosič je určený pre deti, ktoré dokážu samostatne sedieť, čo je vek približne 9 mesiacov. Podľa značky a modelu nosiča odnesie táto pomôcka deti do váhy 10 až 15 kg. Pre vášnivých turistov je detský turistický nosič najlepšou možnosťou, ako si vyjsť na túru spolu s dieťatkom. Nosiče sú prispôsobené na dlhšie nosenie. Majú ergonomické polstrovanie, opierku na hlavu, stúpadlá pre nožičky a stojan, ktorý podopiera nosič počas oddychu.