Home / Nezaradené / Dobre si vyberajte, koho pre vás necháte prekladať a tlmočiť

Dobre si vyberajte, koho pre vás necháte prekladať a tlmočiť

Snaha za každú cenu ušetriť na prekladateľských a tlmočníckych službách už mnohých vyšlo draho. Investovať do profesionálnych služieb firiem s rokmi overenou tradíciou sa vyplatí. Rozumnou voľbou je už 25 rokov spoločnosť Euro VKM.

Narazili ste na nemilé skúsenosti, ktoré vyplynuli z nevhodne zvoleného prekladateľa? Stretli ste sa s oneskorenými prekladmi, vymieňaním reklamácií a bezcenných ospravedlnení. K tomu tie nepresnosti a chyby v odborných výrazoch! A po tom, čo vám súd neuznal preklad právnej listiny, pretože prekladateľ nebol zapísaný v oficiálnom zozname súdnych prekladateľov… Už ste sa ani nečudovali, že neodpovedajú na maily. Po rozsiahlom preklade, s ktorým ste neboli spokojní, ste spoluprácu zrušili, ale stihla utrpieť vaša povesť, pretože dodané texty ste posunuli klientovi, či zverejnili na vašej internetovej stránke. Prekladal ich asi google translator, najrýchlejší a najlacnejší prekladateľ. Mrzuté. Ste takí bohatí, aby ste si toto mohli dovoliť?

Ktoré ukazovatele by vás mali zaujímať pri výbere vhodného dodávateľa prekladateľských a tlmočníckych služieb? 

–          Dlhoročná tradícia – bez spokojných a vracajúcich sa klientov by to nešlo.

–          Široké portfólio služieb a jazykov – ukazuje na etablovanosť a rast firmy na trhu prekladateľských a tlmočníckych služieb. Je to príjemný bonus, ak vie agentúra okrem prekladov, korektúr a tlmočníckych služieb zabezpečiť aj potrebnú tlmočnícku techniku, či organizačne zastrešiť celé podujatie.

–          Schopnosť prekladať texty z úzko špecializovaných odvetví, spoľahlivo zabezpečovať bežné i úradné preklady.

–          Možnosť expresných prekladov a záruka dodržiavania termínov – svedčí o sile agentúry v ľudských zdrojoch a manažmente.

–          Firma spolupracuje s prekladateľmi a korektormi, ktorí sú špecialistami v odbore a zároveň rodenými hovorcami cieľového jazyka. Veľké plus pre profesionalitu.

–          Referencie: množstvo realizovaných zákaziek zo súkromného sektora, vrátane veľkých medzinárodných spoločností, ako aj početné zákazky od inštitúcií verejnej a štátnej správy.

–          Dôvernosť a etika vo vzťahu s klientom.

Všetky zmienené indície ukazujú, čím sa vyznačuje prekladateľská agentúra, ktorá má byť voľbou na istotu. Pokojne si spravte prieskum, preštudujte webové stránky, alebo sa spýtajte na skúsenosti ostatných. Alebo si ušetrite čas a rovno navštívte stránku spoločnosti Euro VKM. Oplatí sa!

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: PR

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply