Home / Hudba / Aj vy ste milovníkom hudby?

Aj vy ste milovníkom hudby?

valencia-cg160-1-2-ecmusicPokiaľ ste sa rozhodli pre kúpu akéhokoľvek hudobného nástroju, je nesmierne dôležité poradiť sa s odborníkom, ktorý má v danom obore už skúsenosti. Či už to bude váš známy alebo zamestnanec v predajni, na tom nezáleží. Vyvarujete sa tak zbytočným chybám, ktoré by vás mohli skôr či neskôr demotivovať v cvičení.

Aké gitary poznáme?

Pokiaľ ste sa rozhodli pre výber klasickej gitary, je pravdepodobné, že sa venujete hraniu vážnej hudby alebo podobnému typu. Táto gitara má širší hmatník, ktorý môže robiť problém pre ľudí s menšími rukami a všeobecne deťom. Treba však dodať, že nylonové struny sú šetrnejšie k prstom. Ďalším typom sú elektrické gitary, ktoré sú spojené s nespočetným množstvom počítačových programov a rôznymi zvukovými efektmi, ktoré dokážu vytvoriť množstvo zvukových kombinácií, ktoré dokáže skutočne len tento typ gitary. Môžete si dokonca namiešať svoje vlastné zvuky a tie následne uložiť do zvukovej banky. Elektrické gitary sa rozlišujú podľa tvaru a zvuku, ktorý vydávajú.

Basgitara alebo bicie?

Ďalším obľúbeným hudobným nástrojom sú basgitary. Ich vývoj siaha až do 30. storočia, pričom si za túto dobu našlo množstvo priaznivcov. Dá sa využiť vo viacerých hudobných žánroch a pre basgitaru je typické najmä to, že vykonáva aj „holubie pohyby“. Možno sa na prvý pohľad podobá gitare, ale jej zvuk je výrazne odlišný. Rozlišujeme viacstrunové basgitary, ale i akustické.

Pre milovníkov „tvrdej hudby“ resp. rockovej hudby, sú bicie nástroje neodmysliteľnou súčasťou. Akejkoľvek skladbe dokážu práve bicie nástroje dodať ten správny „šmrnc“. Hrať na bicie nástroje nie je však jednoduché, no všetko sa dá, pokiaľ človek naozaj chce. Ide o najstarší hudobný nástroj, veď ľudia už v dávnej dobe chceli dodať pesničkám rytmus, a to práve vďaka úderom či trasením. Internetový obchod 24music.sk ponúka hudobniny, ktoré vás svojou prijateľnou cenou a širokým sortimentom milo prekvapia.