Home / Ostatné / Montované haly majú pestré využitie

Montované haly majú pestré využitie

V súčasnej dobe sa začína ekonomika spamätávať z ekonomickej krízy, ktorá vypukla pred niekoľkými rokmi. O rozkvetu obchodu svedčí zvýšený dopyt po montovaných halách, ktoré nachádzajú široké uplatnenie naprieč rôznymi odvetviami. Slúžia napríklad ako nenáročné výrobné haly, väčšie dielne, sklady na uskladnenie materiálu, stajne pre dobytok a kone, ba dokonca aj ako veľké garáže pre poľnohospodárske prístroje. V nasledujúcich riadkoch vám prezradíme kúzlo montovaných hál.

V úvode by sme mali uviesť, že synonymom pre montované a oceľové haly sa na slovenskom trhu stala spoločnosť Frisomat, ktorá vznikla už v roku 1978. Práve na trhu s priemyselnými budovami z ocele predstavuje významného hráča, ktorý má vybudovanú základňu klientov aj v zahraničí, napríklad v Belgicku, Rumunsku a Brazílii. A má zákazníkov z radov významných spoločností aj súkromných firiem.

Montovaná hala je oceľová konštrukcia a opláštenie

Základným kameňom montovanej haly je oblúkový rám, ktorý sa vyrába z kvalitných oceľových rúrok. V ponuke sú rôzne tvary, napríklad môže byť oceľová konštrukcia v tvare písmen U, O či A. Všetok použitý materiál je ošetrený farbou, aby nedochádzalo ku korózii a k ​​zničeniu vplyvom počasia. Odolnosť a dlhoročná životnosť výrobného materiálu je samozrejmosťou. Nespornou výhodou je, že si môžete zvoliť farbu, v akej chcete mať montovanú halu, teda vytvoriť dielňu vo farbách vašej firmy nie je žiadny problém.

Oceľová konštrukcia je opláštená, čím sa vytvorí uzavretý priestor. A v ňom je potom možné vybudovať napríklad dielňu či výrobnú halu. Tento typ haly sa montuje na vyrovnaný a spevnený terén, napríklad na betón či asfalt.

Výstavba trvá niekoľko týždňov

Ďalšou prednosťou, ktorú montované haly disponujú, je rýchla realizácia. Výstavba trvá iba niekoľko týždňov. Ak potrebujete akútne priestory pre uskladnenie materiálu či tovaru, montáž haly je jednoduchšia a rýchlejšia ako výstavba murovaného objektu.