Home / Ostatné / Aké zákusky ponúkať v cukrárni?

Aké zákusky ponúkať v cukrárni?

Aké zákusky ponúkať v cukrárni?Otvoriť si cukráreň je pre mnohých ľudí životným snom, no celý proces od nápadu až po otvorenie prináša so sebou viaceré dôležité rozhodnutia. Okrem finančných a zriaďovacích aj také, ktoré by ste pôvodne nečakali. A tými sú napríklad aj výber a zabezpečenie vašej ponuky zákuskov.

Ako prvé je dôležité si uvedomiť, kto je vaša cieľová skupina. Máte v pláne predávať zákusky, ktoré si budú brať ľudia na oslavy, svadby, či posedenia? Alebo vás láka robiť skôr malé dekoratívne kúsky ku káve, ktoré si prídu vaši zákazníci vychutnať v prostredí vašej cukrárne? To samozrejme závisí aj od toho, aký máte k dispozícii priestor a od výšky vášho kapitálu.

Zriadiť si väčšiu cukráreň, v ktorej sa budú jej návštevníci cítiť príjemne, je finančne náročnejšie, ako otvoriť si malú cukráreň bez obsluhy, prípadne s jedným stolom. Ak je vaším cieľom vybudovať veľkú cukráreň, kde budú ľudia radi chodiť a pravidelne sa vracať, tak vtedy je dobré zamerať sa na zákusky vhodné do cukrárne, ale aj na oslavy, aby ste oslovili čo najširšie publikum.

Keď už viete, aká je vaša cieľová skupina a ako bude vyzerať vaša cukráreň, môžete sa pustiť do prípravy ponuky. Ako prvé je dôležité dbať na to, aby ste mali rôznorodý výber. Zamerajte sa aj špeciálne na zákusky ku káve, pretože veľa ľudí si príde dať len kávu a k nej niečo sladké. Ak im splníte tieto 2 želania, tak máte vyhraté.

Tu sa dostávame k dôležitému bodu, ktorým je káva. Ponúkajte viacero druhov kávy v rôznych variantoch. Verte, že zákazníci to ocenia. V dnešnej dobe sme naučení na veľký výber takmer všade, kam prídeme. Preto by ste mali mať v ponuke aspoň 15-20 druhov káv, aby si mohol zákazník vybrať. Ku káve a zákusku môžete pridať malý bonus v podobe šľahačkovej peny. Na jej dekoráciu vám postačia klasické cukrárske vrecká a zrazu prinesiete zákazníkovi niečo nové, čo mu v inej cukrárni neponúkajú.

Takéto drobnosti si zákazníci radi fotia a pridávajú na svoje sociálne siete. Toto je pre vás veľká príležitosť, lebo získavate reklamu zadarmo a s tým aj nových návštevníkov. Pri výbere zákuskov si preto dajte pozor aj na to, ako budú vyzerať. Nezabúdajte na to, že dobrá reklama si šíri rýchlo, ale zlá ešte rýchlejšie. Preto vždy klaďte dôraz na kvalitu a to, ako budú vaše zákusky vyzerať. Našťastie už existujú rôzne e-shopy, akým je napríklad Pastry Market, kde ponúkajú množstvo dekoračných zariadení a nástrojov, ktoré vám umožnia vykúzliť zaujímavé dekorácie na zákuskoch doslova za pár sekúnd.

V neposlednom rade pri nastavovaní ponuky musíte brať do úvahy aj rôzne intolerancie, a prispôsobiť tomu váš výber. Nemusíte sa zamerať na všetky, ale aspoň na tie najznámejšie akými sú napríklad intolerancia na laktózu, lepok a podobne.

Dúfame, že vám tento článok pomohol s prípravou ponuky, a držíme vám palce pri jej zostavovaní.