Home / Elektro / Robotická kuchyňa – 5 000 jedál jedným klikom

Robotická kuchyňa – 5 000 jedál jedným klikom

Robotická kuchyňa - 5 000 jedál jedným klikom

Nie, nezavádzame vás uvedeným nadpisom. Nejedná sa ani o clickbait! Skutočne už bol vytvorený druh takej technológie/pomocníka, ako je robotická kuchyňa. Na slovenské pomery sa jedná pravdepodobne o trochu prestrelený koncept, vzhľadom na históriu a charakter vzťahu, ktorí mali naše babičky voči vareniu, pečeniu a príprave pokrmov. Napriek tomu nikde nie je napísané, že o pár desiatok rokov budú robotické kuchyne stereotypom a bežnou súčasťou domácností po celom svete. Je to málo pravdepodobné, ale technologický pokrok už dlhšiu dobu kašle na pravdepodobnosť.

Ak milujete varenie alebo ste niekým pre koho príprava jedál predstavuje pomyselnú formu relaxu, potom je pre vás robotická kuchyňa zbytočná. Možno vám v takomto prípade postačí si zaobstarať nejaké kuchynské roboty, ktoré vám pomôžu s prácou, uľahčia určité kroky alebo ich zrýchlia. Pokiaľ chcete niečo skutočne moderné, dalo by sa povedať, že v tomto momente futuristické, niečo čo vás zbaví akýchkoľvek povinností, ktoré vychádzajú z realizácie v kuchynských priestoroch, potom je robotická kuchyňa niečo pre vás!

Robotická kuchyňa

Jednoduchá charakteristika kuchyne? Vyberiete recept, najete sa a tam to končí!

Za tento produkt zodpovedá Britská spoločnosť Motley a pokiaľ by ste o ňu mali záujem, jej cena sa pohybuje približne v rozmedzí od 110 000 € do 300 000 € (v závislosti od toho, aké spotrebiče a iný luxusné prvky si pri kúpe vyberiete).

Robotická kuchyňa – Komplexná odpoveď

Robotická kuchyňa Moley (Moley Robotic Kitchen) je odborne naprogramovaná kuchyňa, ktorá dokáže sama pripraviť viac ako 5 000 unikátnych a rozličných receptov, ktoré pochádzajú z celého sveta. Tieto recepty sú ručne pripravované profesionálnymi kuchármi. Recepty je možné upraviť podľa vašej diéty, alergií a podobne. Robot funguje na princípe napodobňovania pohybov a schopností popredných svetových kuchárov. Výsledkom zmienenej funkcie je varenie na rovnakej úrovni, akú by ste dostali od kuchára v reštaurácií. Jedlo je chutné a vysoko kvalitné. Okrem toho si môžete pridať vlastné recepty, jednoducho naučíte robota, ako ich pripraviť a potom máte o personalizované jedlo postarané.

Nielen, že vám robotická kuchyňa pripraví chutné jedlá, taktiež disponuje silou a schopnosťou pripraviť ich rýchlo, čo vám ušetrí čas a energiu.  Zároveň sa nemusíte ani obávať o špinavý riad. Kuchyňa je naprogramovaná tak, aby upratala jednotlivé ingrediencie a zároveň umyla, usušila a upratala riad.