Home / Elektro / Ktorý kuchynský robot dokáže roztopiť čokoládu a nechá vykysnúť cesto?

Ktorý kuchynský robot dokáže roztopiť čokoládu a nechá vykysnúť cesto?

Aj vám sa zdá pri každom pečení vaša kuchyňa malá? Čítate si recept a postupne vyberáte zo skriniek misky, varešky, stierku. Bez kuchynskej váhy by to taktiež nešlo a ešte budete potrebovať mixér a niečo na šľahanie bielkov. Na konci receptu je ešte pripísaná hrsť mletých orechov, takže bez mlynčeka z komory sa nezaobídete. Ešte ste ani nezačali piecť a už máte zapratanú celú pracovnú plochu. A to ste ešte nevytiahli všetky potrebné suroviny.

Teraz si predstavte, že sa rozhodnete upiecť pre rodinu skvelý dezert. Čítate recept a stlačíte tlačidlo. Príprava na pečenie je hotová. Áno, dá sa to aj tak jednoducho. Predstavte si, že by vám na prípravu dokonalého zákuska stačil jeden kuchynský spotrebič. Vymieša cesto, vyšľahá bielka, naváži všetky potrebné suroviny a dokonca roztopí čokoládu. Kuchynský robot Kenwood je ideálny pomocník do kuchyne, ktorý za vás urobí počas pečenia takmer všetky prácu.

Kuchynský robot, ktorý roztopí čokoládu

Priznajte sa, koľkokrát ste už vynechali v recepte posledné vety: Po vychladnutí polejeme roztopenou čokoládou. Na záver ozdobíme polevou z čokolády. Koláčiky môžeme pofŕkať roztopenou čokoládou. Jednoducho sa vám nechcelo vyťahovať dva hrnce, pripraviť vodný kúpeľ a rozpustiť v ňom čokoládu. Potom všetko pekne poumývať. Povedali ste si, že tá čokoláda tam vlastne ani nemusí byť.

Aj túto činnosť za vás zvládne kuchynský robot. Roztopená čokoláda na polevu či krém alebo nadýchané kysnuté cesto za pár minút? Pre Kenwood Chef Patissier to nie je žiadny problém. Vďaka nerezovej mise EasyWarm s objemom až 7 l môžete temperovať suroviny priamo v nej. Zmäknutie masla na teplotu ideálnu pre pečenie alebo rozpustenie čokolády už pre vás nebude žiadny problém. Zaobídete sa bez zbytočného riadu a neporiadku a ušetríte svoj čas.

Ak ste doteraz nevedeli pripraviť dokonalé vláčne kysnuté cesto, Kenwood vám ukáže ako na to. Prekvapte rodinu vlastnoručne upečeným chlebom alebo koláčmi plnenými tvarohom či džemom. V Easy Warm mise nakysne cesto o tretinu rýchlejšie a bude jemné a nadýchané. Usporiadajte si domácu pizza párty, na ktorú si pripravíte cesto sami. Zažijete veľa zábavy a vychutnáte si skvelé jedlo.

Pečenie bez neporiadku

Príprava koláčov, zákuskov i cesta na chlieb si vyžaduje presne dodržiavať postup a množstvo surovín. Znamená to, že bez kuchynskej váhy sa pri pečení nezaobídete. Všetky prísady je potrebné najskôr odvážiť zvlášť, a potom presypať do misy, v ktorej vymiešate cesto. Áno, zašpiníte pri tom veľa nádob a ten neporiadok okolo, ktorý vznikne presýpaním múky, cukru alebo kakaa vás tiež nepoteší. Upratovaním tak môžete stráviť v kuchyni ešte viac času, ako samotným pečením.

Práve preto majú kuchynské roboty Kenwood zabudovanú váhu EasyWeigh, ktorá umožňuje váženie surovín priamo v mise, v ktorej následne robot cesto vymieša. Ušetríte si tak čas a zbavíte sa neporiadku. Prísady si môžete dokonca vážiť priamo v nástavcoch príslušenstva, ako je mixér, food processor, alebo odšťavovač.

Ak sa neradi púšťate do prípravy koláčov, práve kvôli zdĺhavým postupom, ktoré si vyžadujú množstvo kuchynského náradia a v kuchyni po vás zostane spúšť, vyskúšajte pečenie s Kenwoodom. Vyskúšajte pečenie, pri ktorom nepotrebujete kuchynské spotrebiče ale stačí vám jeden robot, ktorý cesto dokonale vymieša a zároveň odváži všetky suroviny za pomoci integrovanej váhy. Jednoducho, rýchlo a bez zbytočného neporiadku.

Pečenie len jedným dotykom

Ak by ste radi pripravili pre svoju rodinu alebo známych aj náročnejšie recepty, no netrúfate si, určite vám pomôže kuchynský robot Kenwood s plnofarebným dotykovým displejom. Pomocou šiestich prednastavených SimpleTouch programov si dokážete zjednodušiť aj tie najzložitejšie recepty. Len jedným stlačením dokážete pripraviť nadýchané snehové pusinky alebo vláčne kysnuté cesto. Programy zvládnu aj dokonalé piškótové korpusy na rodinné torty, vyšľahať šľahačku do krémov či roztopiť čokoládu na polevu.

Prípravu vám uľahčí aj sklopné rameno, ktoré je jednoducho ovládateľné, takže nepotrebujete vynakladať žiadnu veľkú silu. Pri pridávaní surovín ho zvládnete odklopiť jednou rukou a zaberie to len pár sekúnd. Navyše je vybavené integrovaným svetlom BowlBright, vďaka ktorému máte perfektný prehľad, čo sa deje v mise na miešanie cesta.

Kuchynský robot, ktorý zvládne všetko

Kuchynský robot Kenwood je vybavený motorom s výkonom až 1400W, takže zvládne pripraviť kysnuté cesto na chlieb alebo pizzu, ale i našľahať jemnú penu z bielkov. Ak si v príslušenstve vyberiete ako doplnok food processor, môžete dokonca sekať orechy alebo mixovať tie najtvrdšie suroviny. Teraz navyše získate na motor predĺženú záruku až 10 rokov, ktorá je poskytovaná nad rámec zákonnej lehoty.

Z príslušenstva ešte určite využijete dve do seba zapadajúce misy. Sú ideálne v prípade, že suroviny na recept, ktorý pripravujete, potrebujete spracovať v dvoch oddelených miskách. Väčšia 7 l misa má integrovaný ohrev, takže v nej pokojne môžete nechať vykysnúť cesto a v menšej 5 l potom pripraviť plnku do chutných koláčov. Obe misy perfektne pasujú do kuchynského robota, vďaka čomu je manipulácia s nimi rýchla a bezstarostná.

Sú zhotovené z nerezovej ocele, takže ich pokojne môžete vložiť do umývačky riadu. Kvalitný materiál predlžuje životnosť kuchynského robota a zároveň je odolnejší voči poškriabaniu.