Home / Blog / PR články / Dostaňte Vašu imunitu do formy

Dostaňte Vašu imunitu do formy

Aj Vám sa zdá, že so slabnúcim slniečkom slabne i Vaša odolnosť? Keď stráca imunita svoju kondíciu, tak trpíme, lepia sa na nás všetky infekčné, ale i tie neinfekčné choroby. Zdá sa Vám, že nič nestíhate, ste bez energie a najradšej by ste celý deň prespali? Chrípka a nachladnutie sú negatíva, ktoré so sebou prináša pestrofarebná jeseň. Sychravé počasie sa nám dostáva pod kožu, kašleme a kýchame. Naša obranyschopnosť je vystavená nadmernej záťaži. S naštartovaním a posilnením imunitného systému preto netreba otáľať. Ozdravovací program pre Vašu imunitu, vďaka ktorému môžete prežiť jeseň bez návštevy lekára, môže vyzerať aj nasledovne:

  1. Voľnopredajné lieky – urobte si dostatočné zásoby vitamínu C, ktorý slúži ako základná prevencia. Nezabudnite na omega-3 nenasýtené mastné kyseliny. Telo si ich nedokáže vytvoriť samo, tak mu musíte dopomôcť. Silu rybieho tuku poznali už naši predkovia. Zinok expresne posilní Vašu obranyschopnosť a urýchli uzdravovanie. Vitamín A obrní orgašnizmus proti infekciám a posilní Váš zrak. Pozor však, vitamín A je jedným z mála vitamínov, pri ktorom hrozí predávkovanie. Vitamíny skupiny B zabezpečia správne fungovanie metabolizmu. Pomáhajú tiež organizmu, aby sa tak skoro nevyčerpal. Kúpte si voľnopredajné lieky a vyhnite sa vysedávaniu u lekára.  
  2. “Z babičkinho košíčka” – namiesto šumivých a cmúľavých tabliet  môžete zostať verní zdravým potravinám, ktoré nám ponúka naša záhrada. Namiesto vitamínu C jedzte veľa zeleniny- brokolice, kapusty, kelu či karfiolu. Nenasýtené mastné kyseliny sa ukrývajú aj v repkovom alebo sójovom oleji, či v tekvicových a slnečnicových semienkach. Na zinok je bohatá pečeň, tmavšie mäso, mlieko, žĺtka a exotické morské živočíchy. B-čko sa nachádza v kvasniciach, strukovinách, orechoch či rybách. Jeseň, hoci nám “ujedá” z odolnosti, nám tiež ponúka mnoho skvelých a zdravých plodov ( jablká, hrušky, sladké zemiaky). Nenechajte ich preto zhniť na záhrade. Využite ich vo svoj prospech.
  3. Výživové doplnky a homeopatiká – v jeseni by ste nemali obísť ani kvalitné výživové doplnky a bezpečné homeopatiká. V ponukách online i kamenných lekárni nájdete mnoho skvelých prípravkov na posilnenie imunity. Výborne sú tie z bazy, hlivy ustricovej, s echinaceou alebo rakytníkovým olejom.   
  4. Tri „P“– samozrejmosťou by mal byť pohyb – športové aktivity a vychádzky sú v krásnom jesennom počasí nenahraditeľnou vzpruhou fyzického i psychického zdravia. Pokoj – snažte sa vyvarovať stresu, nevyhľadávajte konfliktné situácie, reagujte pokojne, relaxujte. Pohodlie – dostatok spánku a oddychu naberá v jeseni na vážnosti. Dlhé (možno i vášnivé) noci horúceho leta sú už za nami, je nutné pripraviť telo na regeneráciu.
  5. Teplo a tekutinyudržujte sa v teple, najmä Vaše chodidlá by nemali nachladnúť a dbajte, aby tiež nenavlhli. Pite bylinkové čaje, výborný je aj ten z koreňa zázvoru. Nezabúdajte ani na ovocné a zeleninové šťavy. Občas nezaškodí pohár červeného vínka.

Preplávajte jeseňou kvalitne pripravení a vhupnite do blížiacej sa zimy s elánom. Na internete nájdete mnoho overených lekárni a firiem, ako je napríklad drlife.sk, ktoré Vám pomôžu dostať Vašu imunitu do formy z pohodlia domova. Prajeme veľa šťastia a „na zdravie“!

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: www.sxc.hu