Home / Ľudia / Prečo si vybrať SWIM SPA pred klasickým murovaným bazénom

Prečo si vybrať SWIM SPA pred klasickým murovaným bazénom

Prečo si vybrať SWIM SPA pred klasickým murovaným bazénomPlávanie patrí medzi obľúbené pohybové aktivity najmä počas letného obdobia. Prináša so sebou vlnu endorfínov, prospieva pohybovému aparátu, pomáha vyformovať telo a posilňuje kardiovaskulárny aparát. Samozrejme, pobyt vo vode je spojený aj s množstvom zábavy.

Aj preto mnohí Slováci zvažujú mať bazén na záhrade alebo v interiéri. Patríte do tejto skupiny a premýšľate, či si zaobstarať klasický murovaný bazén alebo swim spa? Prinášame vám dôvody, prečo je bazén s protiprúdom jednoznačným víťazom.

Bazén s protiprúdom ako alternatíva murovaného bazéna. Aké sú jeho benefity?

Bazén s protiprúdom je spojením plaveckého bazéna a jacuzzi, ktorý sa dá využívať celoročne. Hydromasáž po náročnom dni v práci v treskúcej zime alebo osviežujúci plavecký tréning v horúcom lete sú so swim spa realitou.

To sú azda dve najväčšie výhody bazéna s protiprúdom v porovnaní s exteriérovým murovaným bazénom, ktorý treba každoročne zazimovať a je použiteľný približne 4 mesiace v roku. Aké sú ďalšie?

Príjemne teplá voda nielen pri hydromasáži po celý rok

Bazén s protiprúdom má na bazénových schodoch integrované masážne trysky, ktoré poskytujú základnú hydroterapiu. Je skonštruovaný tak, aby ste mohli pri užívaní si relaxačnej hydromasáže sedieť, alebo ležať.

Hydroterapia urýchľuje regeneráciu po tréningu, prináša úľavu od bolesti pohybového aparátu, zmierňuje stres a podporuje vyplavovanie hormónov dobrej nálady. Na tieto benefity môžete pri klasických murovaných bazénoch zabudnúť.

Čerešničkou na torte je to, že teplota vody vo swim spa sa dá nastaviť na účinnú starostlivosť o telo, ako aj pre rôzne druhy a techniky masáží a SPA telových ošetrení v rozmedzí 25 až 40 stupňov.

Počas teplého leta si užijete plávanie v chladnejšej vode, napríklad pri teplote 25 stupňov. Naopak, hydromasáž počas treskúcej zimy vo vode s teplotou 38 stupňov, príjemne zohreje.

Poskytuje relax, pohodový i náročný tréning

Už viete, že swim spa je športovo-relaxačný bazén, čiže spája plusy plaveckého bazéna a vírivky. V bazéne sa nachádza regulovateľný protiprúd so šiestimi tryskami, ktoré sa dajú smerovo nastaviť.

To znamená, že si sami volíte počet trysiek, resp. výkon protiprúdu, čím regulujete intenzitu tréningu. K dispozícii máte tak možnosti pre pohodový i náročný tréning. Toto pri bežnom murovanom bazéne možné nie je.

Je energeticky efektívny, udržateľný a šetrí peniaze

V bežnom bazéne je potrebné meniť vodu častejšie v závislosti od intenzity používania a použitej bazénovej chémie. Vo swim spa tak stačí urobiť raz za cca. 18 mesiacov, čo šetrí nemalé množstvo finančných prostriedkov i prírodných zdrojov. Je to vďaka prepracovanému filtračnému systému, ktoré navyše prispievajú aj k zníženiu spotreby bazénovej chémie.

Na značnú úsporu majú vplyv aj kompaktné rozmery bazéna, čo značí, že v porovnaní s klasickým murovaným bazénom je spotreba vody neporovnateľne nižšia.

Opomenúť nemožno termokryt a komplexnú bazénovú izoláciu. Vďaka nim si bazén dokáže efektívne udržiavať teplotu vody a zabraňovať stratám tepla. Termokryt navyše zvyšuje bezpečnosť v čase nepoužívania bazéna a chráni vodu pred nečistotami z vonkajšieho prostredia.

Vyžaduje minimálnu stavebnú predprípravu

Klasický murovaný bazén je náročný na prípravu, pretože je potrebné vykonať výkopové práce a vykonať betonáž telesa bazéna. To si vyžaduje nemalú finančnú investíciu a využitie profesionálnych služieb.

Naopak, swim spa potrebuje iba minimálnu stavebnú predprípravu. Môže byť úplne, alebo čiastočne osadený do zeme. Inštalácia bazéna netrvá dlhšie ako dva dni, pričom už na druhý deň večer si môžete dopriať hydromasáž alebo plavecký tréning.