Home / Návody / Vyberajte si bežecký pás podľa týchto parametrov

Vyberajte si bežecký pás podľa týchto parametrov

Neexistuje snáď účinnejší pohyb na spaľovanie kalórií ako je beh. Získava si stále viac priaznivcov. Nie je na tom nič udivujúce, keďže vďaka behu sa zlepšuje kondícia vášho srdca a aj celého tela. Čo však robiť v prípade, že vám počasie nedovolí behanie v prírode? Odpoveďou je kúpa domáceho bežeckého pása. Pás je vhodný pre všetky vekové kategórie. Na stroji nemusíte len behať. Nastavenie rýchlej chôdze je perfektnou voľnou pre seniorov.

Základné delenie bežeckých pásov

Bežecké pásy môžu byť magnetické alebo motorové. Magnetický bežecký pás sa dá kúpiť za pár eur. Beh na ňom je však náročný a takéto pásy zväčša nemajú veľa možností nastavenia programov. Motorový bežecký pás má v sebe zabudovaný elektromotor, ktorý stroj rozhýbe. Motorové pásy sa dajú nastaviť na beh do kopca a sú opatrené bežeckými programami alebo reguláciou rýchlosti. Nezabúdajte aj na váhu stroja. Ak chcete bežecký pás, ktorý znesie aj silnejšieho bežca, musí mať vyššiu váhu.

Výkon motora a odpruženie

Ak neplánujte na bežeckom páse len chodiť, hľadajte pás s vyšším výkonom motora. Ten je označovaný zväčša v rozpätí od 2 do 6 HP. Najvyššia hodnota predstavuje rýchlosť behu do 25 kilometrov za hodinu. Najnižšia hodnota je označením pre chôdzu. Preto voľte bežecký pás s hodnotou aspoň 4 HP. Pri behu sa časom môžu opotrebovať kĺby. V prírode vám ich šetrí beh po tráve. Na pásy vám kĺby ochráni kvalitné odpruženie. Kupujte pásy s minimálne gumovým odpružením. Najväčší komfort behu vám zabezpečia pásy so zdravotným odpružením. Široký výber bežeckých pásov nájdete v internetovom obchode inSPORTline. InSPORTline patrí medzi špičkových predajcov športových pomôcok a vybavenia, vďaka čomu si môžete dopriať pravidelný pohyb doma i v prírode! Okrem bežeckých pásov sú veľmi obľúbených produktom na stránkach inSPORTline cyklo trenažéry. Záleží len na vás aký typ pohybu preferujete.

Bežecká plocha a doplnkové nastavenia

Pre aktívnych bežcov je dôležitá plocha na behanie. Príliš úzky alebo krátky pás neumožňuje rozpätie krokov a rýchlejší beh. Pás by mal byť široký aspoň 40 centimetrov. Hlavne pri rýchlejšej chôdzi oceníte možnosti nastavenia sklonu bežeckej plochy. Sklon môžete meniť aj počas behu. Preto sú praktickejšie stroje s elektronickým ovládaním.  Rýchlosť behu sa dá na väčšine bežeckých pásov ovládať šípkami alebo znakmi plus, mínus. Výhodou sú displeje s možnosťou navýšenia rýchlosti naraz o niekoľko kilometrov. Drahšie varianty bežeckých pásov sú vybavené rôznymi predinštalovanými bežeckými programami, ktoré sa o všetko postarajú za vás. Ak si doplatíte, môže vám bežecký pás merať tep, spálené kalórie, mať výstupy pre slúchadlá alebo sa dať pripojiť na tablet a telefón.